Лікарню на Сумщині викрили у незаконному користуванні землею

24.07.2020

Роменською місцевою прокуратурою до Господарського суду Сумської області в інтересах держави заявлено позов про визнання недійсним договору про надання послуг та повернення земельних ділянок для ведення підсобного сільського господарства площею 93 га та вартістю майже 3 млн грн.

Встановлено, що у 2019 році між Комунальним закладом «Перша обласна спеціалізована лікарня м. Ромни» та Товариством з обмеженою діяльністю укладено договір про надання послуг щодо соціореабілітації психічно хворих через трудову діяльність та соціальну реадаптацію, зокрема вирощування сільськогосподарської продукції. Сторони домовилися здійснювати заходи на земельних ділянках, які знаходяться в постійному користуванні закладу на території Пустовійтівської та Бобрицької сільських рад Роменського району.

Проаналізувавши умови оспорюваного договору, можна дійти висновку, що сторони фактично приховали оренду земельної ділянки. Однак земельним законодавством не передбачено право постійного користувача розпоряджатися землею шляхом передачі її іншим особам у платне користування. Відтак спірний договір не відповідає вимогам законодавства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: