Лікарня на Сумщині не прийматиме хворих через спалах коронавірусу

24.07.2020

Сьогодні, 24 липня, на сесії Кролевецької районної ради з терміновою інформацією виступив головний лікар Кролевецької ЦРЛ Сергій Побивайло. Він одразу заначив, що ситуація не проста і напружена.

Цими днями коронавірусну інфекцію підтвердили у трьох мешканців району: двох – із Кролевця, одного — з Алтинівки. Серед захворілих — і медичний працівник Кролевецької ЦРЛ. Інші двоє виявлених коронавірусних хворих знаходилися на лікуванні в ЦРЛ. В однієї з них два ІФА-тести дали негативний результат і лише ПРЛ-дослідження в обласному лабораторному центрі підтвердило COVID-19, передає 05453.com.ua.

За словами Сергія Побивайла, встановлена велика кількість контактних осіб. Потрібно дослідити близько 100 зразків на наявність інфекції. Вони вже зібрані та відправлені, на вихідних чекають на результат.

До встановлення об’єктивної картини розповсюдження даної хвороби Кролевецька ЦРЛ припиняє прийом хворих, як у плановому, так і в екстренному порядках. Ургентних хворих будуть направляти до Шостки.

Наразі, в інфекційному відділенні Кролевецької ЦРЛ перебуває п’ятеро хворих із коронавірусною інфекцію, із них двоє – із Глухівського району.

Головний лікар Кролевецької ЦРЛ, з уже отриманого досвіду, зауважив, що ситуація не проста, адже не визначено джерело зараження і вірус, як видно з епідеміологічного дослідження, не “завезений”, а циркулює у нас. Тож, підкреслив Сергій Побивайло, варто посили дотримання людьми карантинних обмежень.

Нагадаємо, дана лікарня визначена, як лікарня першої хвилі у боротьбі з Covid-19.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: