У Шостці реалізовували фальсифіковане вершкове масло

26.07.2020

Державними інспекторами Шосткинського міськрайонного управління ДУ Держродпотребслужби в Сумській області в ході планового інспектування в одному із закладів торгівлі була встановлена ​​реалізація масла селянського вершкового 73% жирності з підозрою на фальсифікацію за ціною 24,9 грн.

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» було проведено відбір зразка масла, який був відправлений на дослідження в Сумську обласну державну лабораторію Держпродпотребслужби України.

«В ході проведення випробувань було встановлено, що зразок масла селянського солодковершкового, виробник ТОВ «ВІВАЛЬДІ Д», вул. Гагаріна 68, смт. Нова Ушиця, Хмельницька область за вмістом стороннього (немолочного) жиру не відповідає вимогам ДСТУ 439962005 «Масло вершкове. Технічні умови». Фактично в продукції повністю відсутній молочний жир. На сьогоднішній день продукція на потужності вилучена з реалізації, інформація передана до компетентного органу Хмельницької області», — йдеться у повідомленні Шосткинського міськрайонного управління ДУ Держпродпотребслужби в Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: