У Сумах засудили чоловіка, який вніс неправдиві відомості до паспортів газорозподільчих пунктів на Ямпільщині

27.07.2020

Обвинувальний вирок головному інженеру ТОВ «Проектгазбуд» виніс Ковпаківський районний суд м. Суми.

Слідством було встановлено, що з метою удосконалення, модернізації та ремонту об`єктів газорозподільної мережі ПАТ «Сумигаз», підприємством у 2017 році був розроблений «План розвитку газорозподільної системи на 2017-2026 роки газорозподільного підприємства ПАТ «Сумигаз», який затверджений Постановою НКРЕКП від 28.12.2017 №1596. Даним планом, крім іншого, передбачалося проведення ремонтних монтажних, демонтажних робіт на об`єктах газорозподільної системи мережі газового постачання на території Сумської області. Для виконання робіт з втілення заходів, передбачених Планом, ПАТ «Сумигаз» залучено ряд підрядних організацій, серед яких ТОВ «Проектгазбуд». На той момент ПАТ «Сумигаз» не мало відповідної ліцензії на проведення будівельних робіт з підвищеною небезпекою, до яких відносяться спеціальні газозварювальні роботи на об`єктах газорозподільних систем. Такі роботи, згідно із відповідними договорами, мало виконувати ТОВ «Проектгазбуд». Проте підприємство не мало в штаті в достатній кількості працівників, які мали спеціальні допуски для проведення даного виду робіт та практичні навики їх проведення. В зв`язку з цим на ряду об`єктів газорозподільної системи області газозварювальні роботи фактично виконано власними силами ПАТ «Сумигаз», в штаті якого перебуває достатня кількість працівників відповідної кваліфікації, які володіють спеціальними навиками проведення операцій з газозварювання на об`єктах з підвищеною небезпекою та мали практичний досвід проведення таких робіт.

Головний інженер ТОВ «Проектгазбуд», відповідно до своїх службових повноважень, передбачених посадовою інструкцією, здійснював контроль за проведенням таких робіт та вносив відомості до будівельних паспортів про характеристики об`єктів, використані матеріали та осіб, які виконували роботи. Так, під час виконання покладених на нього обов`язків, у нього виник злочинний умисел на внесення недостовірних даних до офіційних документів – будівельних паспортів на модернізуємі об`єкти, ведення яких передбачене ДБН В.2.5-20-2001, про осіб, які виконували роботи на даних об`єктах, з метою забезпечення формального виконання умов укладеного договору.

Серед іншого головний інженер підприємства 13.12.2017 року вніс до будівельного паспорту на заміну технологічного обладнання ГРП № 1 по вул. Спасо-Преображенська (Боженка) у смт Ямпіль Сумської області неправдиві відомості про те, що зварювальні роботи виконувалися зварювальником ТОВ «Проектгазбуд» ОСОБА_3 та поставив свій особистий підпис.

Крім того,  22.08.2018 він вніс до будівельного паспорту по заміні ШРП по вул. Кожедуба, 6 у м. Дружба Ямпільського району Сумської області неправдиві відомості про те, що зварювальні роботи виконувалися зварювальником ТОВ «Проектгазбуд».

За свої злочинні дії інженер заплатить штраф та буде відсторонений від роботи в цій сфері.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: