Роман Грищенко: «Сумщина вперше в Україні започатковує промислове виробництво гіпоалергенного молока А2»

27.07.2020

Губернатор Роман Грищенко оглянув виробництво гіпоалергенного молока А2 на Сумській приватній сироварні ТМ «O’BEREG». Своїми враженнями голова облдержадміністрації поділився на сторінці у Фейсбуці, зауваживши, що це виробництво продукту здорового харчування — приклад ефективної взаємодії влади, науки та бізнесу.

«Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2

Це унікальний для вітчизняного ринку продукт. Адже молоко А2 є гіпоалергенним та належить до категорії здорового харчування.

Пілотний проєкт запроваджено на Сумській приватній сироварні ТМ «O`BEREG». Знаково і приємно те, що в цьому виробництві ми бачимо активну співпрацю влади, науки та бізнесу. Адже наукову підтримку проєкту здійснюють Сумський національний аграрний університет та Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук.

В рамках проєкту щодо створення нової системи здорового харчування в українських школах, котрий ініціювала перша леді Олена Зеленська, поставив завдання вивчити можливість щодо безкоштовного постачання молока А2 в одну зі шкіл Сумщини.

Ми і надалі будемо підтримувати перспективні напрями розвитку аграрного сектору Сумщини, спрямовані на покращення добробуту населення», — написав Роман Грищенко.

Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2

Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2 Це унікальний для вітчизняного ринку продукт. Адже молоко А2 є гіпоалергенним та належить до категорії здорового харчування. Пілотний проєкт запроваджено на Сумській приватній сироварні ТМ «O`BEREG». Знаково і приємно те, що в цьому виробництві ми бачимо активну співпрацю влади, науки та бізнесу. Адже наукову підтримку проєкту здійснюють Сумський національний аграрний університет та Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук. В рамках проєкту щодо створення нової системи здорового харчування в українських школах, котрий ініціювала перша леді Олена Зеленська, поставив завдання вивчити можливість щодо безкоштовного постачання молока А2 в одну зі шкіл Сумщини. Ми і надалі будемо підтримувати перспективні напрями розвитку аграрного сектору Сумщини, спрямовані на покращення добробуту населення.

Опубликовано Роман Грищенко Понедельник, 27 июля 2020 г.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: