Роман Грищенко: «Сумщина вперше в Україні започатковує промислове виробництво гіпоалергенного молока А2»

27.07.2020

Губернатор Роман Грищенко оглянув виробництво гіпоалергенного молока А2 на Сумській приватній сироварні ТМ «O’BEREG». Своїми враженнями голова облдержадміністрації поділився на сторінці у Фейсбуці, зауваживши, що це виробництво продукту здорового харчування — приклад ефективної взаємодії влади, науки та бізнесу.

«Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2

Це унікальний для вітчизняного ринку продукт. Адже молоко А2 є гіпоалергенним та належить до категорії здорового харчування.

Пілотний проєкт запроваджено на Сумській приватній сироварні ТМ «O`BEREG». Знаково і приємно те, що в цьому виробництві ми бачимо активну співпрацю влади, науки та бізнесу. Адже наукову підтримку проєкту здійснюють Сумський національний аграрний університет та Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук.

В рамках проєкту щодо створення нової системи здорового харчування в українських школах, котрий ініціювала перша леді Олена Зеленська, поставив завдання вивчити можливість щодо безкоштовного постачання молока А2 в одну зі шкіл Сумщини.

Ми і надалі будемо підтримувати перспективні напрями розвитку аграрного сектору Сумщини, спрямовані на покращення добробуту населення», — написав Роман Грищенко.

Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2

Перші в Україні започатковуємо промислове виробництво гіпоалергенного молока А2 Це унікальний для вітчизняного ринку продукт. Адже молоко А2 є гіпоалергенним та належить до категорії здорового харчування. Пілотний проєкт запроваджено на Сумській приватній сироварні ТМ «O`BEREG». Знаково і приємно те, що в цьому виробництві ми бачимо активну співпрацю влади, науки та бізнесу. Адже наукову підтримку проєкту здійснюють Сумський національний аграрний університет та Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук. В рамках проєкту щодо створення нової системи здорового харчування в українських школах, котрий ініціювала перша леді Олена Зеленська, поставив завдання вивчити можливість щодо безкоштовного постачання молока А2 в одну зі шкіл Сумщини. Ми і надалі будемо підтримувати перспективні напрями розвитку аграрного сектору Сумщини, спрямовані на покращення добробуту населення.

Опубликовано Роман Грищенко Понедельник, 27 июля 2020 г.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: