Держпідтримка-2020: за півроку аграріям Сумщини виплачено 1,5 млн гривень компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами

28.07.2020

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, за пів року сільськогосподарським підприємствам Сумської області перераховано компенсацію відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами на суму 1,5 млн гривень (у розрахунку за фактично нараховані та сплачені відсотки).

Участь у державній програмі здешевлення кредитів взяли суб’єкти агропромислового комплексу з таких районів: Білопільський – 1, Буринський – 5, Великописарівський – 2, Конотопський – 2, Краснопільський – 3, Лебединський – 1, Липоводолинський – 3, Охтирський – 5, Сумський – 1, Тростянецький – 2, Шосткинський – 1, м. Суми –1.

Згідно з наказом Мінекономіки № 896, яким затверджено паспорт бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників», за напрямом використання «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» визначено обсяг асигнувань у сумі 1,2 млрд гривень.

Взагалі на 2020 рік в Україні за програмами підтримки розвитку аграрного сектору економіки передбачено видатки в сумі 4 млрд гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: