Велика Сумщина: Ректор СНАУ про молоко А2

28.07.2020

Ректор Сумського національного аграрного університету Володимир Ладика назвав початок виробництва гіпоалергенного молока А2 на Сумській сироварні O’bereg  історичною подією не лише для вишу, Сумщини, а й усієї країни.

«Подія, яка відбулася учора, є історичною не лише для СНАУ, а і для Сумської області та держави в цілому. Вперше в Україні Сумська сироварня O’bereg розпочала виробництво гіпоалергенного молока А2.

Це результат наукової роботи Сумський національний аграрний університет Sumy National Agrarian Universit, яку ми розпочали декілька років тому і реалізували спільно з нашими партнерами Ангельське Молоко Victor Dosenko з Інститут фізіології ім. Богомольця та Інститутом сільського господарства північного сходу НААН України. Це і є та інтеграції університетської та академічної науки, про яку так багато говорять. І в даному випадку мова йде про підрозділи двох академій — НАНУ та НААНУ.

Хотів би відмітити, що реалізація проекту стала можливою завдяки конкурсу наукових робіт, який реалізує Міністерство освіти і науки України. Саме наукова тематика по збереженню Лебединської породи ВРХ стала базисом для продовження досліджень щодо пошуку корів з унікальним генотипом.

Я щиро вдячний голові Сумська Обласна Державна Адміністрація Роман Грищенко, що він знайшов можливість взяти участь у відкритті цієї лінії. Розуміння і підтримка владою важливих проектів місцевого бізнесу, що реалізуються на інноваційній основі — є запорукою розвитку регіону.

І надзвичайно важливо, що в області є такі представники відповідального інноваційного бізнесу як Владимир Опрышко, який розуміє роль і перспективи використання інноваційних розробок та інтеграції науки та бізнесу», — написав Володимир Ладика на своїй сторінці у Фейсбуці.

Подія, яка відбулася учора, є історичною не лише для СНАУ, а і для Сумської області та держави в цілому. Вперше в…

Опубликовано Владимиром Ладыкой Понедельник, 27 июля 2020 г.

Нагадаємо, губернатор Сумщини Роман Грищенко  наголосив, що це виробництво продукту здорового харчування є прикладом ефективної взаємодії влади, науки та бізнесу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: