Роман Грищенко: «Свято хрещення Київської Русі сприяє відродженню нашої історичної пам’яті»

28.07.2020

Голова Сумської обласної державної адміністрації  Роман Грищенко привітав жителів Сумщини із Днем хрещення Київської Русі, що відзначається сьогодні, 28 липня.

«Понад тисячу років тому відбулася важлива подія, що змінила хід історії, ціннісні орієнтири й визначила долю багатьох поколінь українців – хрещення Київської Русі.

28 липня Сумщина разом з усією Україною відзначає вже 1032-у річницю цього історичного дійства.

День хрещення Київської Русі– це символічне свято нашої найвищої духовної єдності, в першу чергу – єдності національної. Утвердження в нашому народі християнства стало справжнім стержнем, довкола якого сформувалася наша духовність, виховалися десятки поколінь українців, які гідно несли традиції народу, серед яких повага до ближнього та любов до Бога.

Щиро бажаю усім жителям нашої області міцного здоров’я, миру і злагоди, благополуччя, натхнення та успіхів в усіх добрих починаннях і справах. Нехай свято Хрещення Київської Русі сприятиме відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України та великої Сумщини!» — ідеться у зверненні губернатора.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: