Губернатор запропонував інвесторам із Туреччини створення міжнародного повітряного хабу «Аеропорт-Суми»

28.07.2020

Інвестиції у логістику збільшать об’єми експорту продукції виробників Сумщини. Про це голова Сумської облдержадміністрації зазначив під час презентації перспективи розвитку сумського аеропорту.

«Оскільки транспортне сполучення на Сумщині покращується за рахунок реалізації програми «Велике будівництво», сьогодні ми можемо розвивати і авіасполучення, – зазначив Роман Грищенко. – Наразі розглядається можливість авіасполучення з європейськими країнами, Туреччиною, Китаєм, Казахстаном. Тож ми пропонуємо інвесторам з Туреччини створення міжнародного повітряного хабу «Аеропорт-Суми».

Довідково. Реконструкція та розвиток ОКП «Аеропорт-Суми» до класу — В (4C). Сума інвестицій: 78,3 млн. доларів США. Суть проєкту: проведення повної реконструкції аеровокзального комплексу; — ремонт злітно-посадкової смуги та рубіжної̈ доріжки; ремонт перону; заміна існуючої̈ огорожі периметру аеродрому: -заміна світлосигнального обладнання аеродрому; придбання сучасних технічних засобів контролю на авіаційну безпеку; придбання та модернізація спецтехніки; — ремонт і реконструкція боксів для спецтехніки тощо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: