Українець провів подорож річкою Псел: вона тривала 22 дні

28.07.2020

39-річний Михайло Закусилов завершив свою подорож річкою Псел, яка тривала 22 дні. Розпочалася вона поблизу села Миропілля, що на Сумщині, а завершилася у Кременчуці, на Полтавщині. Чоловік подолав 580 кілометрів самостійно.

Михайло Закусилов народився та виріс у Чернігові. Веслувати на байдарках почав 2016-го. Це стало його хобі.

Михайло здійснив подорож по Дністру: подолав 1 400 кілометрів за 60 днів. Мандрував і Дніпром: подолав 1 600 кілометрів за 40 днів.

З Facebook-сторінки Михайла Закусилова

А цьогоріч 39-річний веслувальник для подорожі обрав річку Псел. Це, каже, спонтанний вибір, бо хотів побачити великі ріки. Тож розпочав гребти від Сумщини. Кінцева точка – Полтавщина і місто Кременчук.

«Такий водний спорт універсальний. Можна побути наодинці, як інколи хочеться. А можна підплисти до рибалки, інших байдарочників і з ними поспілкуватися. До того ж усі свої речі не потрібно тягнути на собі. Тільки гребеш – і все. Інколи буває таке відчуття, що я не гребу, а лечу», − розповідає Михайло Закусилов.

За словами Михайла, карти для подорожі використовував паперові. На них робив позначки там, де залишався на ночівлю. Зазвичай, відпочивав поза межами населених пунктів. Інколи приєднувався до інших байдарочників, зупинявся у селі, щоб купити продукти або підзарядити техніку, коли не вдавалося скористатися сонячною панеллю.

«Коли вже маєш трошки досвіду, то розумієш, яка стоянка в тебе буде вихідними, а яка в будні дні. Від цього потім і залежить твоя ночівля», − каже мандрівник.

Подорож веслувальника тривала 22 дні.

«Я помітив, що на 20-22 день змінюється абсолютно світовідчуття по відношенню до всього того, що розташоване поза річки. Я ніби, як в космосі. Тобто, ось світ, який на березі, він вже не зі мною, чесно. Я колись казав, що мені після 20-30 днів на воді сходити у магазин стає також дивно, неначе це вже похід для мене. Ти не знаєш взагалі, що відбувається у світі, країні. Я включаю Фейсбук, але інтернет настільки часто слабкий, що у мене немає часу там щось багато дивитися, перегортати», − розповідає в одному зі своїх відео Михайло Закусилов.

Свою наступну подорож мандрівник поки не планує. Вони у нього, каже, запланованими не бувають. За своє життя Михайло Закусилов подолав на байдарці близько 6 тисяч кілометрів.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: