У Сумах студенти-випускники складають військову присягу

28.07.2020

У СумДУ складають екзамени та приймають Військову присягу на вірність українському народові випускники кафедри військової підготовки. Цього року проведення зазначених заходів відбувається в карантинних умовах, що передбачає складання випускного іспиту і прийняття присяги обмеженою кількістю учасників, та з дотриманням санітарних норм.

«Минулого тижня половина з 350 цьогорічних випускників – студентів закладів вищої освіти з інших міст України, що навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу, склали комплексний випускний екзамен та дали обіцянку гідно служити Україні та її народові», — повідомив завідувач кафедри військової підготовки СумДУ Микола Ляпа.

Упродовж двох років навчання випускники кафедри військової підготовки отримували знання і навички з понад 20 предметів: вивчали будову та експлуатацію артилерійського озброєння, тактику, артилерійську розвідку, військову топографію, стрілецьку зброю та вогневу підготовку, набували умінь стріляти та управляти вогнем артилерійських підрозділів тощо.

Навчальні заняття на кафедрі були спрямовані на вивчення досвіду бойових дій артилерійських підрозділів Збройних Сил України, а також формування у студентів високих військово-професійних та морально-психологічних якостей.

До кінця цього тижня завершальні навчальні збори організовані для випускників місцевих вишів, у тому числі базового вищого навчального закладу – Сумського державного університету. 1 серпня – останній день здачі випускного іспиту та складання Військової присяги.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: