На Сумщині — найвищий рівень пожежної небезпеки

29.07.2020

За інформацією Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Сумській області, станом на 29 липня на території Сумщини присутній найвищий рівень пожежної небезпеки. Служба закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж у природних екосистемах

У першу чергу, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках та на полях, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється також відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу; розводити багаття у лісі та лісосмугах; заїжджати автомобілем до лісу; палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки; залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я; полювати у лісі з використанням вогнепальної зброї; створювати смітники та спалювати відходи; спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, у першу чергу, життю та здоров’ю самих людей.

Якщо ви помітили займання у лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: