У Ромнах стартували змагання кінологів з 4 областей

29.07.2020

29 липня на базі навчально-тактичного полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни) розпочалися дводенні змагання кінологів на Першість Північно-Східного Міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

У змаганнях беруть участь кінологи зі службовими собаками з Сумської, Харківської, Полтавської та Луганської областей.

Кінологами буде продемонстровано рівень підготовки розшукових собак з таких видів змагань ( загальний курс підготовки; спеціальний курс підготовки, який включає в себе пошук стріляних гільз, обшук місцевості, вибір речі за запахом людини, робота по сліду, затримання людини, яка чинить втечу (охорона затриманого та захист молодшого інспектора – кінолога) та смуга перешкод.

Вибір місця проведення змагань не випадковий, адже кінологічний центр ДСНС України за рівнем фахівців та матеріально-технічної бази вважається одним з кращих у Європі.

«Нам є що показати своїм колегам та гостям з інших відомств, — зазначив начальник МЦШР ДСНС України Сергій Біляєв. – У нас в одному місці зосереджені і слідові поля, і тренувальні стадіони, і техногенні завали, і криті обладнані місця для занять з відповідними тренажерами, спеціально оснащені вольєри, і кухня для приготування їжі тваринам, і ветеринарний пункт».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: