Сумський депутат: «Якщо ми не можемо подолати забудову на початку Харківської, треба хоча б її очолити…»

30.07.2020

На депутатській комісії з архітектури та землі 23 липня знову повернулися до питання про розробку детального плану території (ДПТ), обмеженої вул. Харківською і пров. 2-м Вороб’ївським, для її подальшої реконструкції.

Представник одного з орендарів тутешньої землі — ТОВ «С.В.В» — заявив, що в архітектуру вже надійшло звернення про будівництво на початку Харківської таунхаусів: «І якщо ми зараз не почнемо розробляти ДПТ, архітектура буде змушена дати дозвіл на будівництво приватного сектора — видати містобудівні умови та обмеження. Тому що земля там у приватній власності. А якщо буде розроблений ДПТ, в управління архітектури з’являться підстави не видавати умови та обмеження. А ті, хто звернулися, змушені будуть слідувати детальному плану і будувати те, що визначать архітектори».

Це підтвердив представник міськуправління архітектури Анатолій Смолянінов: «За генпланом там громадська забудова і частково — зона реконструкції, але ніяк не садибні будинки. ДПТ дасть відповіді на питання, що саме там буде — забудова на скільки поверхів і т. ін. Щоб це була принаймні комплексна забудова, а не точкова. Там у будь-якому випадку треба спочатку об’єднати всі ділянки, а потім уже розподілити їх так, як вони повинні забудовуватися. Взагалі колись територія там звільнялася для містобудівних потреб міста, весь приватний сектор ішов під знесення. Як він там знову з’явився, незрозуміло… »

З огляду на все це, депутати, які спочатку сильно сумнівалися в необхідності розробки ДПТ — щоб там не з`явилася висотна забудова замість зеленої зони, — на цей раз здалися. «Що ж, напевно, краще розробити ДПТ, та й усе. Якщо ми не можемо подолати забудову на початку Харківської, треба хоча б її очолити…», — резюмував ситуацію депутат Расул Галаєв.

Так що тепер рішення — за сесією Сумської міськради. А далі — скоро дізнаємося, що ж проектанти бачать на початку однієї з центральних вулиць Сум. Нагадаємо, що раніше тут пропонували побудувати висотки й РАГС, був і абсолютно протилежний варіант — упорядкувати рекреаційну зону.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: