Директор сумського ЖЕКу прокоментував, чому відмовився обслуговувати більше сотні будинків.

30.07.2020

Сьогодні, 30 липня, директор комунального підприємства «Сумитеплоенергоцентраль» Євген Скоробагатський прокоментував відмову в обслуговуванні 106 будинків.

За його словами, відмова підприємства обслуговувати 106 будинків, зумовлена заборгованістю їхніх мешканців перед КП “Сумитеплоенергоцентраль” на загальну суму 2,3 мільйони гривень.

— Левова частка цієї заборгованості склалася по чотирьом гуртожиткам, у тому числі і сумнозвісній Харківській, 22, мешканці якої давали коментарі телебаченню (учора на Суспільному.Суми вийшов сюжет про цей будинок — ред.). Цей будинок ми обслуговуємо рік, до цього ми в ньому не працювали. Заборгували мешканці здебільшого за комунальну електроенергію — те, що ми стовідсотково сплачуємо “Обленерго”, а мешканці нам не платять. У складі тарифу по цим гуртожиткам 80% — це електроенергія. Це те, що мешканці не платять, а ми вимушені шукати гроші, аби розрахуватися з “Обленерго”.

Претензійна робота, яку ми ведемо через суди, на жаль, результатів не дає. Незважаючи на рішення судів на нашу користь, виконавча служба у більшості випадків стягнути гроші з боржників не може. Для прикладу, гуртожиток на Шишкарівській, 11 має 132 квартири, з них 41 квартира має борг від 1000 до 18 000 грн.

Тому було прийняте рішення розірвати договори з мешканцями тих будинків. Більшість із них — це одно-двоповерхові будівлі. Там немає необхідності надавати увесь той спектр послуг, що свого часу прописала нам міська рада. Мешканці деяких будинків звертаються зараз до нас і ми з ними викреслюємо ті послуги, які їм надавати не потрібно. Наприклад, Терезова 1: за тарифом там потрібно тричі на тиждень робити прибирання території, люди прибирають там самі і платити двірнику їм не потрібно. Або, наприклад, аварійна служба їм потрібна лише разово, а не на постійному утриманні. Тому з цими будинками ми переукладаємо зараз договори за новими умовами, які влаштовують самих мешканців, а не за тими, що їм прописала влада.

Але з гуртожитками ситуація у нас дуже складна. З чотирьох гуртожитків станом на сьогодні до нас звернулися мешканці лише Шишкарівської 11 з проханням пролонгувати договір за їхніми умовами. Сьогодні ми з ними і усіма службами проведемо збори. Якщо досягнемо консенсусу, підпишемо новий договір. Мешканці решти гуртожитків поки мовчать.

— Як Ви прокоментуєте заяву Сергія Гапуніча — громадського активіста і члена конкурсної комісії, яка минулого року обрала Ваше підприємство управителем цих будинків — про те, що ви запізнилися на два тижні із оголошенням про розірвання договорів і тепер вони автоматично пролонговані?

— Він не володіє ситуацією, бо іще у червні Укрпоштою ми розіслали усім мешканцям повідомлення про розірвання договорів. У нас є підтверджуючі документи. А що стосується оголошень на під’їздах, то ми їх розклеювали заново, бо їх зривали. Тому все законно.

Sumy.Today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: