Ремонт дамби на Івотці увійде до загальнодержавної програми, – радник губернатора

30.07.2020

Ремонт шлюзу №6 на річці Івотка увійшов до загальнодержавної програми «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь», яка зараз перебуває на затвердженні у Міністерстві.

Про це під час свого виступу на колегії облдержадміністрації повідомив радник голови Сумської обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Костянтин Товстуха:

«Є домовленість, що за цією програмою на ремонт ямпільського шлюзу буде виділено 50 тисяч гривень з державного бюджету, 36 тисяч гривень заплановано з бюджету Ямпільського району, решту коштів, що необхідні для ремонту, буде виділено з обласного бюджету».

Окрім того, депутат детально зупинився на питанні ремонту доріг, які проходять на території Ямпільського району, передає yampil.info.

«Зі слів голови Сумської обласної державної адміністрації Романа Грищенка, ті дороги Ямпільського району, на яких заплановані ремонтні роботи, максимально будуть зроблені в цьому році, – зазначив Костянтин Олександрович. –Сто відсотків, що буде завершено ремонт дороги Шостка-Ямпіль, 15,2 мільйона гривень вже виділено на ремонт дороги Ямпіль-Свеса (буде відремонтовано ділянку від повороту до «колгоспної контори» в Орлівці і до повороту на Свесу), 2 мільйона гривень виділено на ремонт комунальної дороги на вулиці Михайлівська в Дружбі, в Свесі вже відремонтовано дорогу між будинками 1 і 3 по вулиці Коцюбинського, планується ремонт комунальної дороги від автобусної зупинки і до колишнього магазину «Культмаг».

По проблемі, яку піднімала райдержадміністрація, депутат районної ради О. Соломко та селищний голова Н. Цибулько, щодо ремонту ділянки дороги біля школи №2, то вона вже перейшла на баланс ДП «Дороги Сумщини». Керівник підприємства вже отримав прохання від губернатора і я отримав від нього словесне підтвердження, що ремонт цієї ділянки відбудеться в серпні – на початку вересня.

Є у нас і хороша задумка щодо ремонту 1,6 км дороги по селу Орлівка. Звичайно, якщо вдасться знайти фінансування. Окрім того, у додатковий план ми включили напрямок на Степне, на Воздвиженськ, розглядається питання додаткового фінансування на дорогу Марчихина Буда – Княжичі – Микитівка, щоб в перспективі зав’язати цей напрямок», – зазначив Костянтин Товстуха.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: