Роман Грищенко: «Ми маємо зробити все можливе, щоб Сумщина не потрапила до небезпечної «червоної зони» захворюваності на COVID-19»

31.07.2020

Голова Сумської облдержадміністрації разом із лікарями звернувся до жителів області з проханням дотримуватися карантинного режиму.

«Як ми бачимо, на Сумщині щоденно реєструється по 13-15 нових випадків майже в кожному районі та місті Суми. На сьогодні маємо спалахи захворювання на коронавірусну інфекцію у Середино-Будському та Недригайлівському районах. Це свідчить про недотримання населенням області протиепідемічних заходів з попередження коронавірусної інфекції: це ігнорування носіння масок у місцях масового скупчення людей, відвідування закладів відпочинку, пляжів, курортів», – зазначив Роман Грищенко.

За його словами, COVID-19 – це виклик не лише для Сумщини і України, а й світу. І сьогодні наша країна перебуває в адаптивному карантині, який Уряд продовжив до 31 серпня.

З 1 серпня у залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Тож, враховуючи рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць, будуть застосовуватися відповідні обмежувальні протиепідемічні заходи.

«На сьогодні Сумська область лише за одним із чотирьох цільових показників, а саме за динамікою, що складає 66%, може опинитися у «червоній зоні». Інші показники у нас поки що в порядку, – говорив Роман Грищенко. – Тому я закликаю населення області бути свідомими, дисциплінованими та дотримуватися правил безпеки із запобігання коронавірусної інфекції. Попереду ще місяць літа − відпочинку, канікул, відпусток. Я не хочу, щоб цей місяць був для нас трагедією, адже ми бачимо, що кількість заражень коронавірусом, як в Україні, так і на Сумщині, зростає».

Голова облдержадміністрації закликав жителів області дотримуватися усіх карантинних обмежень для того, щоб через місяць наші учні спокійно могли піти до школи, а дорослі продовжували працювати.

Довідково. Станом на 09.00 31.07.2020 в області зафіксовано 485 офіційно підтверджених випадків захворювань на коронавірусну інфекцію (за останню добу –1 особа, по Україні – 68794 випадки (за останню добу – 1197 випадків).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: