Роман Грищенко: «Тиждень, що минає, був для нас інвестиційним»

31.07.2020

Під час зустрічі з тележурналістами голова Сумської облдержадміністрації розповів про залучення інвестиційних коштів у регіон та реалізацію проєктів, що сприятимуть економічному розвитку Сумщини.

«Нинішній тиждень на Сумщині ми можемо сміливо назвати інвестиційним. Адже протягом тижня ми зустрічалися з підприємцями – місцевими та іноземними, які готові вкладати кошти в Сумщину, – зазначив Роман Грищенко. – Я не втомлююсь говорити, що Сумщина − інвестиційно привабливий регіон. Ми – багата область, що має хороші перспективи розвитку».

За його словами, станом на 31 березня 2020 року обсяг прямих інвестицій (інструментів участі в капіталі) склав 306 млн доларів США. Інвестиції надійшли з 32 країн світу. З країн Європейського Союзу з початку інвестування залучено майже 250 млн доларів США. Лідерами в інвестуванні підприємств області є партнери з Кіпру, Нідерландів, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

«Сьогодні ми маємо не лише оберігати тих інвесторів, які працюють на Сумщині, а й запрошувати нових. І цього тижня на Сумщині відбулася знакова подія – підписання Меморандуму з інвесторами з Туреччини. І справа навіть не у самому підписанні, а в тому, що ми дали «зелену вулицю» іншим, потенційним партнерам, як з України, так і з-за кордону. Вже буквально вчора мої заступники зустрічалися з китайськими інвесторами, з якими ми також налаштовані на співпрацю», – повідомив голова облдержадміністрації.

За словами Романа Грищенка, співпраця з іноземцями – це великий стимул для тих українських підприємств, які працюють на території Сумщини, і не тільки не вкладають у її розвиток, а й, навіть, податки сплачують в інших областях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: