Вибух на “Гуала Кложерс”: Почався суд над начальником служби охорони праці

31.07.2020

У Зарічному суді Сум почали розгляд справи щодо вибуху виробничого обладнання на заводі “Гуала Кложерс Україна”, у результаті якого шестеро людей отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

У порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою обвинувачують начальника служби охорони праці цього заводу. За словами прокурора Ігора Моісеєнка, слідчі не виявили обставин, які могли б обтяжувати покарання, але знайшли обставини, які могли б його пом’якшити. “Це щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину. Встановлено, що спричинена матеріальна шкода ТОВ “Гуала Кложерс Україна” на загальну суму 5 млн 327 тис. 127 грн 66 коп. Відшкодовано 5 млн 201 тисяча 921 грн 76 коп. Мається заява, що жодних інших матеріальних претензій підприємство не має”, – розповів прокурор.

Представник потерпілого Сергій Рижов озвучив думку, що справу передчасно подали до суду. Його довіритель – один із травмованих працівників заводу – жодного разу не був опитаний слідчими. На його думку, є інші нез’ясовані питання. “Це як безпосередньо сама подія, що відбулося: пожежа, чи вибух, чи щось інше. Експертних досліджень не було проведено. Речових доказів теж сторона обвинувачення не має. Ми можемо погоджуватися з визнанням будь-якої вини і будь-чого, але має бути доведена можливість вчинення цього злочину”, – говорить Рижов.

Захисник обвинуваченого Андрій Шестов просив не знімати на відео його обличчя. “Питання визнання вини чи невизнання – виключно питання обвинуваченого і його захисника. Крім того, відповідно до вимог чинного КПК розглядається кримінальне провадження стосовно особи, якій пред’явлено обвинувачення, і в межах обвинувального акту”, – вважає Шестов.

Після цього захисник обвинуваченого попросив надати час для узгодження позиції із підзахисним. Розгляд справи продовжать 7 серпня.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: