Роман Грищенко: «Кожен громадянин Сумщини на місцевих виборах 25 жовтня обиратиме долю своєї громади»

31.07.2020

Про це повідомив журналістам голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО, розповідаючи про місцеві вибори 25 жовтня 2020 року, що відбудуться на новій територіальній основі з урахуванням змін до Виборчого Кодексу України.

«Наразі Сумщина, як і вся Україна, на фінішній прямій завершення децентралізаційної реформи. Зокрема, наближені до завершення два основні етапи реформи – формування базового рівня (створення спроможних територіальних громад) та субрегіонального рівня (укрупнення існуючих районів)», – говорив Роман Грищенко.

За його словами, вибори 25 жовтня 2020 року відбудуться на новій територіальній основі з урахуванням змін до Виборчого Кодексу України. За попередньою інформацією у жовтні місцеві вибори в Сумській області пройдуть на 1014 дільницях на постійній основі.

«На Сумщині місцеві вибори відбудуться згідно з нормами чинного законодавства. І я запевняю вас, що облдержадміністрація спільно з правоохоронними органами виконає всі свої функції, визначені законом, щодо належної організації виборів, проведення їх чесно, прозоро і відкрито», – говорив голова облдержадміністрації. Після виборів 25 жовтня 2020 року та з нового бюджетного періоду всі громади Сумщини, тобто 51 ОТГ − матимуть однакові повноваження та ресурси, майже всі податки залишатимуться в громадах.

«Але виграють від цього не всі. На жаль, сьогодні чимало приватних холдингів зареєстровані не на території Сумщини, а в Києві, Харкові чи Дніпрі. І це справжня біда для нас. Особливо в сільських громадах. Аграрні холдинги обробляють наші землі, руйнують наші дороги, а платять податки за межами Сумщини, – наголосив Роман Грищенко. – І ми сьогодні говоримо таким підприємцям − живете на Сумщині, працюєте тут, використовуєте нашу землю, наші ресурси, будьте ласкаві, залишайте податки на Сумщині».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: