У маслі на Сумщині виявили прихований немолочний жир. Оператор ринку оштрафований

31.07.2020

Випробувальною лабораторією Сумської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в грудні 2019 року проведено дослідження на наявність антибіотиків та немолочних жирів у маслі солодковершковому 73%, виробником якого є оператор ринку, що здійснює виробництво молочної продукції на території Охтирського району.

Відбір зразків здійснений у ході проведення планової перевірки з дотримання санітарного законодавства в одному із навчальних закладів Сумської області. За результатами проведених досліджень було виявлено, що в маслі солодковершковому наявна масова частка стороннього (немолочного) жиру від загального жиру 32,18%.

На підставі експертного висновку випробувальної лабораторії державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області в грудні 2019 року проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) в оператора ринку, що здійснює виробництво масла на території Охтирського району. У ході здійснення заходу встановлено, що виробником допущено в обіг масло солодковершкове, 73% жиру, дата виготовлення 01.11.2019 року, на якому не забезпечена наявність і точність інформації про харчовий продукт, а саме не зазначено вміст стороннього немолочного жиру, що свідчить про фальсифікацію продукції, оскільки вводить в оману кінцевого споживача та погіршує можливість здійснення кінцевим споживачем свідомого вибору харчового продукту, чим порушено вимоги Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: