Сумський центр екстреної медицини отримуватиме більше

31.07.2020

МОЗ вніс зміни до паспорта бюджетної програми, і протягом декількох годин НСЗУ підписала додаткові угоди на збільшення тарифів з усіма 25 центрами екстреної медичної допомоги на суму 1,26 млрд грн.

Таким чином, сума контрактів центрів екстреної медичної допомоги з НСЗУ зросла з 4,7 млрд грн до майже 6 млрд. Уже сьогодні НСЗУ готова прийняти перші звіти від установ для оплати за новими тарифами і оплачувати послуги, що надаються установами.

Загальна сума коштів, яку центри ЕМП отримають за надання послуг з екстреної допомоги — 5,91 млрд грн. З квітня по липень НСЗУ вже виплатила центрам ЕМП понад 2 млрд грн. А за боротьбу з COVID-19 25 центрів екстреної медичної допомоги отримали понад 481,4 млн грн.

У 2021 році НСЗУ також планує підвищити тарифи для екстреної меддопомоги. Зокрема, НСЗУ пропонує ввести підвищувальний коефіцієнт за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів із підозрою на інфаркт або інсульт. Центр екстреної медичної допомоги отримає більше, якщо бригада доставить пацієнта саме в той заклад, який має договір з НСЗУ на ці пріоритетні послуги — а значить, у ньому є все необхідне обладнання і фахівці для надання допомоги пацієнтові.

nominal.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: