У Сумах поліція перекваліфікувала кримінальне провадження по знущанню над хлопчиком у зґвалтування

01.08.2020

Сумські слідчі перекваліфікували кримінальне провадження, яке було відкрито за фактом хуліганських дій над 6-річним хлопчиком, і тепер розслідують його як зґвалтування. Про це повідомив відділ комунікації поліції області.

Нагадаємо, сьогодні вранці начальник відділу комунікації поліції  Володимир Крупецьких заявив із посиланням на слідчих, що зґвалтування дитини не було. Тепер офіційний коментар змінили: «Поліція обласного центру за заявою кількох сумчан розпочала кримінальне провадження відносно місцевих підлітків. Сьогодні слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури внесли відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань щодо перекваліфікації події з ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) на ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України. В рамках яких призначено ряд експертних досліджень. Триває досудове розслідування».

На питання, чому поліція перекваліфікувала провадження через тиждень після заяви батьків і огляду дитини медиками, які, за твердженням відділу комунікації поліції області, не підтвердили факту згвалтування, Володимир Крупецьких відповів, що перекваліфікація відбулася після опитування всіх очевидців та учасників події, а також перегляду відеозапису з місця події.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: