«Всіх «усиновити» не можежо»: на Сумщині волонтери б’ють на сполох через зростаючу кількість безпритульних кішок

02.08.2020

У Шостці останнім часом спостерігається ріст популяції безпритульних тварин. І якщо пересічним містянам це важно помітити, то волонтери групи «Добре серце» не витримують котопаду не морально, не фізично. Дівчата волонтерки просто не в змозі влаштувати усіх кошенят, яких їм підкидують і приносять, а пройти повз чергового пухнастика «добрі серця» не можуть.

«Я дуже люблю котів. Але, останнім часом, їх дуже багато! Вони всюди! Всіх «усиновити» я не можу. Дівчата теж не можуть! А знахідки кожен день! Таке враження, що це не припиниться ніколи! Люди! З цим треба щось робити !!!!», саме такий пост відчаю опублікувала учасниця групи волонтерок Тетяна Піскурьова.

Одним із напрямків їх роботи окрім лікування і пошуку нових господарів є стерилізація кішок. Це чи не єдиний шанс зменшити кількість безпритульних мурчиків. Адже одна кішка в рік може народжувати по чотири рази десь у середньому по 4 кошеняти. Тому дівчата закликають усіх охочих допомогти коштами для стерилізації, або стерилізувати власних кішок. Вартість послуги ветеринара 500 гривень, але при умові, що одразу буде прооперовано 10 тварин.

«Повірте, це єдиний варіант і вихід не перенаселяти місто нікому не потрібними маленькими істотами! Стерилізована кішка, живе на багато довше, ніж та, що народжувала по кілька разів на рік. І тим більше довше кішок на гормональних препаратах. Але, вона не народжує, не кричить! І Вам не потрібно шукати куди прилаштувати кошенят. Адже ніхто ніколи не знає, кому і в які руки потраплять Ваші малюки. Дурнів вистачає!

Будь ласка, прислухайтеся до наших благань, стерилізуйте своїх кішок!

500 грн, для багатьох звучить страшно. Але, в магазині ці гроші йдуть на два дні без жалю. Я не кажу про пенсіонерів, які, до речі, дуже часто збирають і стерилізують. Багато з нас, цілком можуть собі це дозволити. Але, чомусь у нас не прийнято. Простіше втопити, закопати або розкидати по місту!

Ми Вас дуже закликаємо, стерилізуйте своїх кішок і собак!»

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: