За тиждень суд розглянув три справи про порушення карантину в Сумах і не призначив жодного штрафу

03.08.2020

За минулий тиждень Зарічний районний суд міста Суми отримав від поліції 6 протоколів про порушення правил щодо карантину людей. Із них три матеріали вже розглянуті.

За даними пресслужби суду, усі три розглянуті протоколи були складені на жінок.

Так, в одному з магазинів на проспекті Лушпи, коли до нього завітали поліціянти, за прилавком без маски стояла 23-річна дівчина. Правоохоронці склали на неї протокол. Як пояснила суду дівчина, у цьому магазині продавчинею працює її подруга. Останній того дня зателефонували з дитячого садочку і попросили забрати дитину. Аби не закривати магазин, продавчиня попросила подругу постояти за прилавком. Дівчина прийшла у масці, але в магазині було дуже спекотно, тому зняла її. Суд через малозначність правопорушення у даному випадку обмежився усним зауваженням.

Інший протокол поліція склала на 57-річну продавчиню м’ясних продуктів. Жодних доказів вчинення нею порушення поліція суду не надала. Тільки протокол і пояснення жінки. У поясненнях продавчиня зазначила, що під час візиту поліції здійснювала прибирання магазину, як тільки правоохоронці зайшли у приміщення, вона одразу вдягнула маску. Цю справу суд закрив за відсутністю складу правопорушення. Таке ж рішення суд прийняв і за результатом розгляду протоколу, складеного на продавчиню овочевої лавки: у цьому випадку поліція також не надала суду жодних доказів порушення.

Іще один протокол суд розглядає сьогодні, розгляд двох справ про порушення карантину призначили на завтра.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: