2 роки після вбивства сумського ексчиновника Анатолія Жука: що відомо про справу?

03.08.2020

Минуло два роки з дня вбивства ексдепутата Сумської міської ради та її ексчиновника Анатолія Жука. 2 серпня 2018 року його застрелили на власному подвір’ї.

За версією прокуратури, зробила це дружина експосадовця. За цей період у справі нічого не змінилося, розповіли в обласній прокуратурі.

“Слідством встановлено достатньо доказів того, що до вбивства Анатолія була причетна його дружина. Доки слідство тривало, 8 серпня стало відомо, що жінка виїхала за межі України”, – розповіла речниця прокурора Сумської області Наталя Науменко. За її словами, дружині оголошено про підозру заочно. “Жінку оголосили в розшук по лінії Інтерполу. Ми звернулися до суду з клопотанням про її затримання і обрання їй запобіжного заходу”, – зазначила вона. Його задовольнили. “Жінці знову ж таки заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і надано дозвіл на її затримання”, – каже Наталя Науменко. За її словами, встановлено, що жінка перебуває у Російській Федерації і тому до відповідних компетентних органів тієї країни направили запит про її видачу. “Однак вже близько року відповіді ми так і не отримали”, – додала речниця.

Інших версій події у прокуратурі не мають. “За останній рік, коли розглядалося питання обрання запобіжного заходу, нічого фактично не робиться і мені невідомо, щоб слідство виявило активність зі свого боку. Нового, на жаль, нічого не можу вам сказати”, – повідомив адвокат Ганни Жук Анатолій Романюк.

Під час запитання, чи спілкується адвокат із Ганною Жук, Анатолій Романюк послався на адвокатську таємницю.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: