На Сумщині під час пожежі постраждав чоловік

04.08.2020

3 серпня о 17:57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сінника в с. Славгород, Краснопільського району. На гасіння направили місцеві пожежні команди з сіл Славгород та Мезенівка. Також, подолавши відстань в 25 км, на місце виклику прибуло відділення чергового караулу 11-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Як було встановлено, вогонь охопив 25 тон сіна в середині сараю і перекинувся на перекриття та покрівлю. Ускладнювало ситуацію те, що споруда була дерев’яна. Для ліквідації пожежі необхідна була значна кількість води, тому для дозаправки автоцистерни використовували водонапірну башту, яка знаходилась на відстані 2,5 км від осередку горіння.

О 18:20 спільними зусиллями вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та відвернути небезпеку від розташованої поруч господарчої споруди. О 20:07 пожежу ліквідували. Всього на гасіння було залучено 5 чоловік особового складу на 1 одиниці техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 4 працівника на 2 одиницях техніки від місцевих пожежних команд.

Внаслідок пожежі постраждав сусід господаря будинку, який ще до прибуття вогнеборців допомагав приборкати вогонь. Чоловік отримав опіки полум’ям обох рук та після надання необхідної допомоги знаходиться на амбулаторному лікуванні.

Припустима причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газового обладнання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: