У центрі Сум подолали стихійну торгівлю?

05.08.2020

У Сумах стихійні торговці, які продавали свої овочі та фрукти поблизу центрального ринку на вулиці Засумській, перемістилися. Для них створили окремий майданчик біля “Селянського базару”.

Для людей, які торгують городиною, відвели ділянку між “Селянським базаром” та багатоповерхівкою. Стихійний ринок перемістили сюди 4 серпня.

З вулиці Засумської на новий майданчик для продажу сільгосппродукції можуть перейшли до 300 людей, говорить заступник директора ринку Володимир Фільо. За місце сплачують (у залежності від віку та кількості товару) – від 2 до 6 грн.

“Частина людей перейшла на територію «Селянського базару», частина залишилася тут. Працює комісія. Є певні складнощі, але люди переходять. За минулий тиждень ми зробили те, що ми могли встигнути, благоустрій цього майданчика, замощення”, – розповів Фільо. Він також сказав, що продавців молочних продуктів запрошують у молочний павільйон. “Вже, сподіваємося через два тижні, можливо трішки більше, люди будуть торгувати на новій ділянці, це буде окремий сектор, як ми зробили м’ясний павільйон. Також будуть реалізовувати всі молочні продукти з холодильних прилавків”, – сказав заступник директора ринку. Коли саме збудують навіси та тверде покриття, не повідомив.

Чи позбувся цей ринок статусу стихійного — має вирішувати Держпродспоживслужба. За словами її керівника Віталія Моісеєнка, його управління має вийти з відповідною перевіркою протягом тижня.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: