Що буде поруч із МЦ «Романтика»?

05.08.2020

На профільній депутатській комісії по землі 23 липня серед інших питань депутати розглядали й питання про надання в оренду ТОВ «Інвестиційно-промислова компанія «Захід» ділянки на вул. Соборній, 2, поруч із МЦ «Романтика», на 10 років, пише shans.com.ua.

Це землі промисловості, транспорту і зв’язку під адмінбудівлею, площа ділянки — 17,18 соток, площа майна — 313 квадратних метрів. За словами, представника ТОВ, тут планується реконструкція під офісне приміщення.

Однак депутат Олег Левченко відразу попередив, що швидко розглянути питання не вийде: «Просто у нас в цьому місці передбачена реконструкція, там повинна бути пішохідна зона від «Романтики» у дитячий парк. Та й взагалі, за великим рахунком, треба викуповувати у вас це приміщення…».

Начальник міськуправління земельних відносин Анна Стегній здивувалася: «Так ми ж його не так давно продали!» Представник компанії, зі свого боку, знизав плечима — мовляв, викуповувати так викуповувати: «Напевно, на ринкових умовах власники і могли б продати приміщення назад. Але за скільки його купували, сказати не можу».

Тоді депутат Расул Галаєв запропонував компромісний варіант: «Нехай на комісію прийдуть власники, може, вони запропонують зробити там не просто офіс, а якийсь тематичний парк. Можливо, виступлять інвесторами. Адже тут уже є культурний центр, дитячий парк, і має бути якесь логічне продовження цього. Може, нехай використовують адмінбудинок не під офіс, а під щось більш відповідне».

Анна Стегній не зрозуміла: що ж такого особливого приватники можуть там зробити, якщо перед їх будинком стоїть КНС водоканалу? Але секретар комісії Сергій Татаренко запропонував поки відкласти питання і проконсультуватися по ньому, можливо, з архітекторами. А представник управління архітектури Анатолій Смолянінов нагадав, що є проект благоустрою території біля «Романтики», і треба б подивитися, що заплановано на цьому місці або поруч з ним. Так і вирішили.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: