ОТГ Сумщини планують запроваджувати платні медичні послуги

05.08.2020

Організація надання платних медичних послуг та їх калькування собівартості, внесення змін до колективного договору – питання, що обговорювалися під час онлайн-консультації радників Сумського регіонального офісу Програми U-LEAD з фахівцями Боромлянської ОТГ та амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Боромля.

«Упровадження платних послуг – це кропітка робота для економістів медзакладу, оскільки передбачає проведення значної кількості розрахунків від визначення витрат на заробітну плату персоналу, який надає дану послугу, до витрат на електроенергію, використану безпосередньо під час надання послуги. І коли отримаємо фактичну собівартість платних послуг, тільки тоді можна переходити до визначення цін, але це вже є компетенція місцевої громади, КНП не має права самостійно визначити остаточний розмір прибутку, який «накручується» на вартість послуги», — зазначила радник з питань муніципальних фінансів Сумського регіонального офісу Ірина Алєєва.

За її словами, саме граничний норматив рентабельності необхідно узгодити з виконавчим комітетом сільської ради, враховуючи норми закону «Про ціни та ціноутворення». Коли вже отримано рішення виконавчого комітету сільської ради, тільки тоді вводяться платні послуги у дію наказом медзакладу та перелік оприлюднюється на сайті сільської ради.

Як зазначив головний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Боромля Михайло Русанюк, платних послуг заклад поки не надає, але наразі заклад розмірковує над їх запровадженням: «Вони мають стати джерелом отримання додаткового доходу та суттєво розширять коло наших можливостей. У планах надавати стоматологічні послуги мешканцям Боромлянської ОТГ».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: