Стало відомо, як виглядатиме Театральна площа після реконструкції

05.08.2020

У Сумах триває реконструкція Театральної площі, яка передбачає відновлення роботи фонтанів, замощення та озеленення території.

Деталі оновлення площі розкрили на брифінгу міський голова Олександр ЛИСЕНКО і начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

Очільник міста повідомив: реконструкцію Театральної площі запланували ще торік, коли вирішили від ремонту у житлових кварталах перейти до наведення ладу в середмісті.

При плануванні робіт, зауважив Олександр Лисенко, головним було те, аби площа залишилась зоною відпочинку. Ба більше, по можливості, додалось зелених острівців, з’явились упорядковані газони, на яких сумчани та гості міста могли б відпочивати. «Театральна площа залишиться зоною відпочинку для сумчан і гостей міста! Її новий вигляд суттєво не відрізнятиметься від того, як вона виглядала раніше: будуть фонтани, будуть зелені зони, зони замощення, зони відпочинку, нові ліхтарі, лавки. Не буде жодного об’єкту торгівлі. Я особисто вважаю, що цього навколо достатньо», – сказав очільник міста.

Реконструкції зазнає вся площа: від Альтанки до вул. Гагаріна та обабіч будівлі обласного академічного театру ім. Щепкіна. На площі обладнають три динамічні фонтани з різнокольоровим підсвічуванням. У планах міського голови з часом зробити ще й музичне оформлення, яке працюватиме в певні години. Роботу водограїв забезпечуватимуть 35 насосів.

У зелених зонах, площа яких становитиме майже 1 га, постелять рулонні газони та налаштують автоматичний полив. Щодо існуючих зелених насаджень, їх максимально залишать, видаливши лише ті, що під час обстеження були визнані аварійними та становлять небезпеку.

Ліхтарі будуть у тому ж стилі, що й уздовж площі на доріжці, яку зробили три роки тому, єдине, матимуть не одну, а дві «пелюстки».

Пішохідні зони замостять плиткою місцевого виробника – ТОВ «Керамейя». Вже досягнута домовленість про надання знижки.

Для того, щоб заощадити на виконанні робіт, до них залучають комунальні підприємства, використовуют можливості наявних справних мереж.

«Ми робимо це для громади і хочемо, щоб громада це оцінила», – зазначив Віталій Шилов.

Загальна вартість проєкту становить понад 30 млн гривень. Наразі з бюджету Сумської міської ОТГ виділено близько 19 млн гривень. У поточному році планують зробити фонтани та територію від Альтанки до театру.

Як зауважив міський голова, завершення реконструкції не приурочуватимуть до якоїсь дати чи події, адже принциповим є якість робіт, а не їх швидкість.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: