У Глухові ціна на кавун сягає 100 гривень

05.08.2020

Масовий сезон кавунів у Глухові розпочався з високих цін. На ринку кавуни коштують по 11 гривень за кіло, у магазинах – по 15. Звісно, усі сподіваються на те, що до вересня ця сезонна ягода буде дешевшати. Кажуть, дорогувато купувати за 80-100 гривень.

Але продавці запевняють, що це дешево, бо на ринках у Києві наразі середня ціна на українські кавуни – 11 грн/кг. За останні дні вона знизилася на 12%, але все рівно залишається значно вищою ніж торік. Українські виробники на початку серпня відвантажують кавуни майже утричі дорожче, ніж в аналогічний період 2019 року. Високі ціни в порівнянні з минулим сезоном пояснюються перш за все несприятливими погодними умовами, які вплинули на дозрівання, передає Неделя.

Але до кавунів прискіплива увага не тільки в покупців, а й у лікарів. Наголошують, що вони корисні для печінки, жовчного міхура, нирок і сечовивідних шляхів. Диню називають вмістилищем вітамінів та мікроелементів. У неї висока концентрація аскорбінової та фолієвої кислот. Споживання дині насичує організм кальцієм, відповідно зміцнює кістки та зуби. Завдяки своєму складу вона стимулює мозкову діяльність.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: