Конотопська дитяча музична школа потрапила до пілотного проекту «Мистецька освіта без обмежень»

06.08.2020

Наразі дуже актуальним у всіх сферах нашого життя стало питання підтримки вразливих груп населення: людей з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, молоді, людей похилого віку тощо.

Конотопська дитяча музична школа №1 з-поміж інших 16 шкіл з різних регіонів України братиме участь у пілотному проекті з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти «Мистецька освіта без обмежень», що буде впроваджено Міністерством культури та інформаційної політики України у співпраці з Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна асамблея людей з інвалідністю України».

Метою проекту є підвищення рівня доступності мистецької освіти, допомога у створенні в мистецьких школах освітнього простору, дружнього для усіх мешканців, а також, виявлення конкретних перешкод             для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

Під час пілотного проекту учасники підвищать свій рівень знань та практичних навичок для організації інклюзивного навчання у мистецькій школі.

Освітньо-тренінгова програма складатиметься   з 4 модулів, які будуть відбуватися протягом 2020-2021 років. Участь у пілотному проекті є безкоштовною. У разі успішного проходження навчання школа отримає диплом учасника проекту.

Вітаємо колектив Конотопської дитячої музичної школи №1, який здобув перемогу та став учасником першого етапу пілотного проекту з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти «Мистецька освіта без обмежень».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: