Сумська міськрада через суд відстояла своє право на 80 тис. грн за договором оренди

06.08.2020

До Господарського суду Сумської області звернулася Сумська міська рада до ТОВ “Трейд-Суми” про стягнення 80 тис. грн за використання земельної ділянки без оформлення договору оренди за період з 01.01.2019 по 31.12.2019.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що відповідач, як фактичний користувач земельної ділянки по вул. Роменській, 114 у м. Суми, зберіг за рахунок позивача зазначену суму коштів, які мав заплатити на підставі ч. 1 ст. 1212 ЦК України.

Позивач раніше звертався до відповідача з вимогою про усунення порушень земельного законодавства і відповідач мав би з’явитися на засідання комісії з визначення збитків, заподіяних об’єднаній територіальній громаді м. Суми, але залишив без відповідної реакції ці звернення. Відтак, зазначена комісія склала акт про неодержаного доходу за користування земельною ділянкою відповідачем, який було затверджено на засіданні виконавчого комітету Сумської міськради.

Суд погодився з позивачем, що у цьому випадку в діях відповідача наявні всі ознаки кондикційного зобов’язання. Відповідач зберіг кошти саме за рахунок позивача, оскільки власником земельної ділянки є саме позивач. Тому позовні вимоги є правомірними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: