Суд обрав запобіжний захід заступнику начальника екоінспекції Сумщини

06.08.2020

Сьогодні, 6 серпня, у Зарічному райсуді обрали запобіжний захід заступнику начальника Держекоінспекції Сумщини Олександру Уварову.

Прокурор просила обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисник підозрюваного Василь Матішинець у свою чергу зазначив, що клопотання необґрунтоване, у матеріалах справи відсутні докази ризику переховування від суда та слідства. Крім цього, адвокат зазначив, що немає і інших ризиків — знищення доказів, адже всі можливі слідчі дії та обшуки вже були проведені. Також відсутній і ризик впливу на свідків. Захисник просив застосувати домашній арешт або інший менш суворий запобіжний захід. Такий запобіжний захід, за його словами, дасть змогу отримувати підозрюваному медичну допомогу, якої той наразі потребує. За його словами, із другого серпня Олександр Уваров перебуває на лікарняному.

Сам підозрюваний зазначив, що жодного акту перевірки він не складав та просив застосувати до нього більш м’який запобіжний захід, ніж тримання під вартою.

За даними слідства, посадовець під час проведення перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища вимагав від службових осіб одного з найбільших сумських ТОВ «Керамейя» неправомірну вигоду за невідображення в акті перевірки виявлених порушень та непроведення подальших перевірочних заходів.

У вівторок, 4 серпня, Уварова затримали під час одержання від службової особи товариства 50 тисяч гривень.

Суд постановив застосувати до Олександра Уварова цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю до 10 жовтня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: