Роман Грищенко: «Наші біатлоністи мають тренуватися на трасі європейського зразка, а глядачі — якісно проводити своє дозвілля»

07.08.2020

На цьому наголосив голова Сумської облдержадміністрації, вітаючи переможців літнього чемпіонату Сумської області з біатлону серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

Літній чемпіонат Сумської області з біатлону серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат проходив з 4 до 6 серпня на навчально-спортивній базі «Динамо» (урочище Токарі). У змаганнях брали участь збірні команди міст Глухів, Суми та Білопільського, Краснопільського, Роменського районів.

Вітаючи переможців та учасників змагань, Роман ГРИЩЕНКО зазначив, що такі чемпіонати проводяться не лише задля видовища, але й з метою підвищення якості та ефективності роботи спортивних шкіл з підготовки олімпійського резерву в області, та участі у всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

«У рамках реалізації ініціативи Офісу Президента України, а саме проєкту «Україна – чемпіон!» щодо створення у кожній області спортивного об’єкту-«магніту», Сумською облдержадміністрацією було запропоновано створення на Сумщині міжнародного центру з біатлону та спортивно-туристичного комплексу категорії «А» з сучасною лижоролерною трасою, біатлонним стадіоном із сучасним стрільбищем (тиром), з системою створення штучного снігу, – повідомив Роман Грищенко. – Цей Центр буде розміщено на території Бездрицької об’єднаної територіальної громади Сумського району.Також до складу зазначеного центру можуть увійти велодоріжки для занять маунтенбайкомта лаунж-зона для відвідувачів.Відтак, цей об’єкт буде присвячений, як передбачається проєктом «Україна – чемпіон!», чемпіонкам зимових олімпійських ігор 2014 року Віті та Валентині СЕМЕРЕНКАМ».

За словами голови облдержадміністрації, на сьогодні з метою будівництва лижоролерної траси на території урочища Токарі, що має бути невід’ємною частиною Центру, створено робочу групу з питань залучення фахівців різних напрямків, зокрема, спорту, архітектури, будівництва, землевпорядних та лісогосподарських підприємств області, представників органів місцевого самоврядування, фахівців з будівництва з великим досвідом.

«Ми робимо все можливе, щоб наші спортсмени невдовзі тренувалися на трасі європейського зразка, а глядачі мали можливість якісно проводити своє дозвілля», – наголосив Роман Грищенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: