Сергій Пахольчук: «Сьогодні на Сумщині ремонтуються важливі артерії міжобласного сполучення»

07.08.2020

Заступник голови облдержадміністрації Сергій ПАХОЛЬЧУК розповів медіа-платформа «ВІЛЬНА» про фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг державного значенняу Сумській області.

«Автомобільні дороги Сумщини – це життєво необхідні артерії, котрі потрібно постійно підтримувати у такому стані, щоб забезпечувати безперебійний і безпечний рух транспорту міжміського та міжобласного сполучення, – зазначив Сергій Пахольчук. – Тож побудова якісної місцевої інфраструктури – одне із головних завдань обласної влади».

За його словами, наразі на Сумщині завершено реконструкцію мостового переходу на автомобільній дорозі Н-12 Суми – Полтава. Загальна протяжність становить 0,58 км,а вартість робіт становить – 68830,0 тисгривень. Мостовий перехід сполучає Сумську область з Харківською та Полтавською. А дорога Суми – Полтава веде до туристичного міста – Тростянець, де розташована унікальна пам’ятка архітектури XVIII століття – садиба-манеж «Круглий двір».

Також, активно продовжуються роботи з ремонту автомобільної дороги Н-07 Київ-Суми-Юнаківка. Планується відремонтувати 50,3 км. На ремонт цієї автомобільної дороги виділено кошти у сумі – 1 073 362,9 тисгривень. Ця дорога – є основною у напрямку м. Київ. Також ремонтуютьсяділянки доріг, що ведуть до важливих туристичних магнітів Сумщини: історично-меморіального комплексу П.Калнишевського у Роменському районі, заповідника «Михайлівська цілина» у Лебединському районі.

Варто значити, що у 2020 році на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг державного значення у Сумській області виділено фінансування у розмірі більше 2 млрд гривень. Планується відновити – 154,8 км дорожнього покриття та капітально відремонтувати 5 штучних споруд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: