На Сумщині заступник мера від БПП катався п’яним за кермом

08.08.2020

Вміст алкоголю в крові заступника мера Ромен з питань соціальної сфери Ігоря Тетірка перевищував майже в 7 разів допустиму норму.

Ситуація з роменським чиновником, якого ще 10 травня патрульні зупинили через несправність фар, а згодом запідозрили у керуванні автомобілем напідпитку, нарешті отримала логічне завершення. Про це у Фейсбуці розповіли місцеві жителі.

Днями суддя Роменського міськрайонного суду Оксана Євлах визнала винним заступника мера Ромнів Ігоря Тетірка у керуванні автівкою в стані сп’яніння або під впливом лікарських препаратів (ст. 130 КпАП України), передає azimuth.sumy.ua.

Під час судового засідання заступник мера пояснив свій «цікавий» стан дією спиртовмісних лікарських засобів, які він начебто приймав (барбовал, пустирник, настойка валеріани). Але скільки таких ліків він випив – не пам’ятає.

Необхідність нічної поїздки чиновник списав на виклик його як лікаря до жительки Перехрестівки. Схоже, що роменські посадовці настільки благородні, що готові посеред ночі «мчати» на виклики до людей і при цьому, знаючи про свій стан, наражати на небезпеку інших містян.

До речі медик 1-ї ОСЛ м.Ромни, яка брала аналізи у пана Тетірки, підтвердила у суді, що прилад Алкофор зафіксував у нього 1,35 промілле алкоголю при максмально допустимій нормі 0,2!

Його поведінка не була схожа на ту, коли приймають заспокійливі препарати.

Він був метушливий і постійно кудись телефонував.

У підсумку суд наклав на нього штраф у розмірі 10 200 грн і позбавив права керування транспортними засобами на один рік.

Цікаво, чи відреагує керівництво міста на цей інцидент чи справу тихенько «замнуть», не виносячи її на широкий загал, тим паче напередодні місцевих виборів? Принаймні поки що у мерії Ромнів усі мовчать.

Нагадаємо, що кілька років тому міського голову Ромен Сергія Салатуна, який балотувався від партії БПП «Солідарність», впіймали на отриманні хабаря. Нині над чиновником триває судове слідство.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: