Двох військових лікарів із Сумщини звинуватили у домаганнях

09.08.2020

Молода харків’янка поскаржилася на неадекватну поведінку та грубі домагання військових лікарів у Глухові, куди приїхала у відрядження для проведення диспансеризації пацієнтів, пише nedelya.info.

Лікар-невропатолог із Харківського госпіталю Євгенія Москаленко розповіла про неналежну поведінку двох військовослужбовців із медичної роти 58-ї бригади в місті Конотоп, які приставали до неї та інших дівчат-медиків.

За її словами, у місті Глухів відразу по приїзду ці чоловіки стали демонструвати своє хамство, розпускали руки, перебували в нетверезому стані і дозволяли собі нахабні й грубі висловлювання на адресу прибулих дівчат. «З боку двох військовослужбовців, які також є лікарями — майора Воробея та його колеги — була некоректна поведінка до наших дівчат», — розповіла Євгенія.

Вона зізналася, що була шокована такими «випадами» і навіть не знала, як реагувати. «Гей, мала, посунься, я тебе зараз хлопну по с*аці», — процитувала вона слова Воробея в перший же день зустрічі й додала: «З перших фраз ми якось розгубилися, тому що скільки ми не їздили — ніхто собі такого не дозволяв».

Москаленко каже, що ці двоє були напідпитку, заявляли про намір забрати дівчат і повезти кататися та гуляти, намагалися потрапити до них у номер у готелі під приводом залишити алкоголь у холодильнику. «Ми навіть не знали, як на все це реагувати. Вони були неадекватні», — скаржиться дівчина.

Євгенія спробувала взяти в облогу «шанувальників» і зазначила, що вона не військовослужбовець, тому їм не підпорядковується.

Подібні претензії до харків’янок тривали кілька днів, одна дівчина постійно перебувала в стресовому стані. Усі відмови та обурення військові або пропускали повз вуха, або відповідали грубістю і називали дівчат «хамлом харківським». Також говорили, що їх тут залишать.

Пізніше Євгенії подзвонили та заявили, що вона залишається, а інші їдуть автобусом назад. Дівчина зовсім зневірилася, тому що попереду планувалася поїздка в інше місто на місце диспансеризації. А везти її туди повинен був Воробей на своєму авто, хоча майор практично не «просихав». У результаті перелякана Євгенія зателефонувала друзям і попросила про допомогу.

Пізніше військові вибачилися за інцидент, але дівчина все одно вирішила розповісти про ситуацію, щоб попередити інших дівчат про те, з чим вони можуть зіткнутися…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: