На Сумщині ситуація на ринку лісоматеріалів починає стабілізуватись

10.08.2020

Для лісогосподарських підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства останні півроку ситуація на ринку лісопродукції залишалась складною. Причиною цьому ряд обставин, які зумовили зниження цін. Це негативно вплинуло на обсяг отриманого лісгоспами чистого доходу від реалізації. За підсумками 7 місяців поточного року у порівнянні з минулорічним показником загальна сума реалізації зменшилась на 23,6 млн. грн.. і склала 575,4 млн. грн. Поряд з цим на 106 % зросли податки та збори до бюджету.

Незважаючи на це, підприємства доклали зусиль для забезпечення стабільної роботи і не допустили виникнення заборгованості з оплати праці, сплати податкових платежів. Про це повідомив на засіданні колегії Сумського ОУЛМГ заступник начальника управління Євген Фролов.

Аналіз економічно-фінансових показників лісгоспів безпосередньо за липень більш оптимістичний. Спостерігається покращення на ринку лісоматеріалів. Реалізація продукції у порівнянні з відповідним минулорічним періодом склала 101,6 %.

«На початок серпня всі підприємства мають достатній залишок коштів, щоб закрити всі необхідні квартальні платежі, що чекають на нас в серпні. На податки і збори ми повинні спрямувати понад 30 млн. грн., у тому числі 19 млн. грн. за спеціальне використання лісових ресурсів. Надані лісгоспами розрахунки свідчать про те, що з квартальними платежами проблем виникнути не повинно», — доповів заступник начальника.

Підсумовуючи доповідь, начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець акцентував увагу директорів лісгоспів на необхідності постійного контролю за ситуацією на ринку лісопродукції, виваженому формуванню цінової політики, недопущенні дебіторської заборгованості та вчасній сплаті всіх податкових платежів і виплаті заробітної плати працівникам. А за умови стабілізації фінансового положення – відновлювати інвестиційну діяльність. У першу чергу, необхідно вкладати кошти у придбання техніки, деревопереробного обладнання та механізмів по догляду за лісом, розвивати лісову дорожню інфраструктуру та ремонтувати існуючі лісові шляхи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: