Сумчани поповнюють фонди краєзнавчого музею

10.08.2020

Щороку фонди Сумського обласного краєзнавчого музею поповнюються новими експонатами. Велика заслуга у цьому не тільки співробітників музею, але й відвідувачів, які роблять вагомий внесок у поповнення музейних фондів.

Наприклад, у липні 2020 року основний фонд музею поповнився еталонним зразком чайного сервізу «Льонок», подарованого сумчанкою Наталією Яковенко. Авторами форми та малюнку є подружжя художників, які тривалий час працювали на Сумському фарфоровому заводі — Віталій та Людмила Шевченки. Майже третина серійних виробів заводу 1970-1990-х рр. – це розробка подружжя.

До музейної колекції фарфору зразки виробів СФЗ надходили неодноразово, найбільше – у 2008 р. та 2016 р. Після ліквідації асортиментного кабінету заводу до фондів музею надійшло більше 600 одиниць, серед яких є і авторські роботи заслужених художників УРСР та України, членів Спілки художників України Василя Єрмоленка, Віри Сіробаби-Климко, роботи провідних художників підприємства.

«Маємо надію, що традиція дарування буде продовжуватись і надалі, являючи собою приклад безкорисливої підтримки української культури, музейної справи в особі місцевих жителів. Колектив музею щиро дякує всім дарувальникам!», — говорять працівники краєзнавчого музею.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: