У колодязь під Сумами невідомі вдруге насипали марганцівку

10.08.2020

У кінці минулого року в селі Стецьківка Сумського району в одному з колодязів вода несподівано стала фіолетовою. Її взяли на аналіз, а поки чекали результату, з’явилася маса версій ситуації: починаючи від цвітіння водоростей (є різновид, який цвіте теплою осінню) і закінчуючи хімією, яка потрапила туди не без допомоги людини.

У результаті лабораторія повідомила, що це був марганець. Колодязь почистили, після чого жителі Семенівки (вулиця в Стецьківці) зажили спокійно — до червня цього року.

І ось один із жителів села повідомив, що в колодязі знову фіолетова вода. «Прийшли до колодязя, а там на самому колодязі дуже багато марганцівки і фіолетова вода, — розповідає Віктор. — Це ж ненормально. Марганцівки зараз немає у вільному продажу, а тут тільки на самому колодязі невідомий розсипав повну банку 0,5 літра речовини! Ви уявляєте, скільки це коштує? І навіщо це комусь? Повідомили в поліцію — поки тиша. І взагалі у нас у селі велика проблема з криницями. Стан у них поганий, треба чистити. Тут же люди живуть!»

У поліції про повторення ситуації чують вперше. Цей момент здивував, оскільки в бесіді з Віктором стало відомо, що дільничний поліції живе якраз навпроти цього колодязя. Пізніше поліція таки почала перевірку, яка наразі проводиться.

Голова Стецківської сільради Ігор Верниченко так прокоментував ситуацію: «Дійсно, колодязь довелося чистити, продезінфікувати, і люди їм уже користуються. Що стосується інших колодязів, щороку ми чистимо 15-20 штук на тих вулицях, де ними користуються. Усього в селі 150 колодязів. Також щорічно ми проводимо зовнішній ремонт 10 колодязів. Усе залежить від наявності коштів. А хто засипав колодязь і навіщо — дійсно незрозуміло. Лабораторія знову підтвердила, що це була марганцівка».

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: