Завдяки програмі ЄС «U-LEAD з Європою» ще одна громада Сумщини отримає сучасний ЦНАП

11.08.2020

Відповідну угоду про співпрацю щодо капітального ремонту приміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) було підписано між представниками Програми ЄС «U-LEAD з Європою», головою облдержадміністрації Романом ГРИЩЕНКОМ та головою Буринської ОТГ Віктором ЛАДУХОЮ.

У модернізованій енергоефективній будівлі ЦНАП буде облаштовано 13 робочих місць та будуть надаватися понад 150 послуг, включно з реєстрацією місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послугами соціального характеру, пенсійними та іншими послугами, необхідними для понад 14 000 мешканців громади. Також у ЦНАП буде передбачене місце для самообслуговування відвідувачів. Усі співробітники ЦНАП пройдуть навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Капітальний ремонт ЦНАП завершиться до кінця жовтня 2020 року, а для відвідувачів ЦНАП почне працювати у лютому 2021 року. Вартість ремонтних робіт – понад 3,7 млн гривень, з яких 55% фінансує громада. Також Програма «U-LEAD з Європою» забезпечить ЦНАП меблями, технікою, програмним забезпеченням, електронною системою керування чергою та надасть інституційну підтримку у створенні віддаленого робочого місця для навчання працівників.

«Наближення адміністративних послуг до громадян, їх доступність та висока якість – це одна з ключових функцій держави і органів місцевого самоврядування. Саме тому розбудова в рамках децентралізації мережі сучасних Центрів надання адміністративних послуг є одним з пріоритетних завдань, над якими сьогодні спільно працюють Сумська обласна державна адміністрація, органи місцевого самоврядування, профільні міністерства та європейські партнери, – зазначив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко. – Упевнений, що підписання Меморандуму про співробітництво у модернізації приміщення ЦНАП Буринської ОТГ за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» стане ще одним гарним прикладом нашої взаємодії. Ми разом маємо зробити все можливе, щоб ЦНАП були в кожній об’єднаній територіальній громаді Сумщини».

Керівник команди в Україні, напрям з покращення якості надання послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Ольга ГЛАЗУНОВА зазначила: «Наразі в Україні за підтримки Програми створено 144 ЦНАПи, а планується створити сучасних центрів ще в три рази більше. Ми впевнені, що при такій надійній підтримці та завдяки проактивній роботі партнерів, ми разом створимо якісну систему надання адмінпослуг не лише у Буринській ОТГ, а й в інших громадах Сумської області».

Керівник експертної групи з розвитку мережі ЦНАП Міністерства цифрової трансформації України Ольга РЯБУХА подякувала Програмі «U-LEAD» за створення сучасних ЦНАП в Україні.

«Завдяки вам адміністративні послуги стануть доступнішими для жителів найвіддаленіших громад», – підкреслила посадовець.

Голова Буринської ОТГ Віктор ЛАДУХА теж подякував партнерам: «Ми дякуємо Європейському Союзу, Міністерству цифрової трансформації та Сумській обласній державній адміністрації за допомогу та підтримку у створенні належної системи надання адміністративних послуг у нашій громаді. Розуміючи, що попереду ще багато роботи, ми впевнені у якісному та стійкому результаті – наші мешканці будуть отримувати всі необхідні послуги швидко та якісно».

Загалом, 18 громад Сумської області отримують підтримку Програми «U-LEAD з Європою» зі створення та модернізації ЦНАП.

Довідково. «U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. «U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління, що є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: