Роман Грищенко: «Наша мета — зробити лікарні Сумщини сучасними, щоб жителі області лікувалися вдома, а не в інших регіонах»

12.08.2020

На Сумщині в обласній лікарні відкрили сучасне неврологічне відділення.

За словами голови Сумської облдержадміністрації Романа ГРИЩЕНКА, неврологічне відділення на 20 ліжок для хворих з порушенням мозкового кровообігу відповідає усім вимогам Національної служби здоров’я України.

«Радію з того, що нам вдалося створити нове відділенняу Сумській обласній клінічній лікарні, – зазначив Роман Грищенко. –В області є високопрофесійні спеціалісти, тож тепер наші лікарі зможуть не лише виявляти захворювання, а й лікувати їх на території обласної лікарні. Наша мета, щоб жителі Сумщини не їхали в інші області, а лікувалися у нас».

Також Сумською обласною клінічною лікарнею у рамках Програми медичних гарантій укладено договір з Національною службою здоров’я Україниза пакетом «Медична допомога при гострому інсульті».

Крім того, враховуючи, що Сумська обласна лікарня визнана опорним закладом І рівня, планується здійснити реконструкцію приймального відділення, на що передбачені кошти з державного бюджету у сумі до 12 млн гривень та придбання комп’ютерногоі магнітно-резонансного томографів для нейровізуалізації патологічних процесів.

Довідково. Щороку в Сумській області реєструється понад 3,5 тисячі гострих порушень мозкового кровообігу, до 20% цієї патології – у осіб працездатного віку. Третина всіх випадків закінчується летально, що негативно впливає на демографічну ситуацію в області.

Зокрема, ця патологія є медико-соціальною проблемою, зважаючи ще й на досить високий рівень фінансових витрат, що необхідні для реабілітації хворих з наслідками гострих порушень мозкового кровообігу. При цьому щороку вперше визнаються інвалідами до 4% осіб, які майже стовідсотково є працездатними.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: