У Сумах водія оштрафували за спробу збити патрульного

12.08.2020

Зарічний районний суд Сум призначив місцевому жителю покарання у вигляді штрафу за вчинення опору патрульним поліцейським. Про це стало відомо з вироку по ч. 2 ст. 342 КК, пише 368.media.

У липні поточного року інспектори поліції заступили на службу в складі екіпажу «Руно-114» на службовому автомобілі Skoda Rapid. У цей же день екіпаж, під час патрулювання, виявив автомобіль Опель Астра, який рухався другорядною дорогою і зупинився в зоні дії заборонного знаку. За кермом автомобіля знаходився обвинувачений.

Патрульні підійшли до автомобіля правопорушника, повідомили про скоєння ним правопорушення і зажадали надати документи на автомобіль і водійське посвідчення. Обвинувачений почав агресивно поводитися, нецензурно висловлювався в бік інспекторів і категорично відмовився виконувати законні вимоги поліцейських. Один із патрульних повідомив про відповідальність за непред’явлення документів. Однак водій, не реагуючи на багаторазові зауваження на порушення, закрив вікно свого автомобіля, запустив двигун і, щоб уникнути відповідальності, почав раптово рух автомобіля ліворуч, створюючи загрозу життю і здоров’ю інспектора. Патрульна поліцейська в цей момент стала попереду автомобіля, намагаючись зупинити його. Обвинуваченому вдалося втекти з місця.

Порушник визнав свою провину і уклав угоду з прокурором. Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 342 КК і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: