Заступниця губернатора наголосила на персональній відповідальності батьків, які відправляють дітей в інтернати

13.08.2020

Під час наради щодо готовності закладів системи інституційного догляду та виховання дітей обласного підпорядкування до роботи в новому навчальному році заступник голови облдержадміністрації Тетяна Мироненко наголосила на персональній відповідальності батьків, які за власним бажанням відправляють дітей в інтернати.

За її словами, сьогодні в Україні забезпечення інтересів дитини визначено як один із головних пріоритетів державної соціальної політики. Наразі ж у суспільстві спостерігається така нагальна проблема, як зростання кількості дітей, батьки яких за власним бажанням відправляють їх в інтернати. Таким чином, ця категорія батьків продовжує отримувати державну соціальну допомогу на дітей, у той час, коли власна дитина перебуває цілодобово в інтернатному закладі.

«Діти є найбільшою цінністю у будь-якому суспільстві, у той же час вони є і найбільш незахищеними, – зазначила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Мироненко перед учасниками зібрання. – Сьогодні у Сумській області більше 2,5 тисяч дітей відносяться до так званої вразливої категорії, а відтак потребують великої уваги та посиленого захисту».

Як повідомив начальник обласної служби у справах дітей Юрій Каліновський, наразі на Сумщині в інтернатах збільшується кількість дітей із неблагополучних сімей чи малозабезпечених, коли дитина насправді не потребує такої форми опіки, але влаштована там власне за заявою батьків.

За словами Тетяни Мироненко, інтереси кожної дитини, особливо вразливих категорій, мають бути захищені. Безвідповідальне батьківство – це не привід позбавляти дитину права на освіту, спілкування з однолітками, зайняття у секціях чи гуртках.

Нагадаємо, що з 1 липня 2020 р. допомога на дітей одиноким матерям призначається за новими умовами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: