На Сумщині відкрили виставку, присвячену Єгипту

14.08.2020

Виставку “Єгипет. Враження” відкрили 13 серпня в Бурині, на Сумщині. Експозицію розмістили в місці, де народився вчений-єгиптолог Всеволод Павлов.

Її автор — сумський фотохудожник Сергій Гуцан. Він ставив за мету показати справжню, не туристичну, єгипетську культуру. Його фотографії зроблені у 2017 році. “Вони — фоторепортажного стилю, розповідають про Єгипет, про мої враження від Єгипту. Розказати 20 фотографіями про Єгипет – це неможливо і не треба до цього тягнутися. Вони дають привід для розмови”, — сказав він.

Експозицію розмістили районному краєзнавчому музеї. “Частина виставки про коптську церкву мене зацікавила. Я — вірянин. Мені цікаво побачити монахів, і як в них влаштований храм”, — говорить відвідувач виставки Володимир Герасьов. Своїми враженнями ділиться Микола Верповський: “Завжди приємно подивитися на іншу культуру. Вона поєднує всі народи, попри релігію, вірування різні”.

Власник експозиції подарував музею кілька експонатів зі своєї колекції. Чому виставку відкрили у Буринському районному музеї, розповів його директор Микола Кононенко. “У цій будівлі народився відомий вчений-єгиптолог, мистецтвознавець, доктор наук, професор Всеволод Павлов, який вже в 30-роках достеменно почав дослідження Єгипту”, — зазначив він. Також додав, що на основі своїх досліджень він написав ряд фундаментальних праць. Павлов понад 40 років досліджував Єгипет та його культуру. Йому присвятили один із постійних стендів музею.

Триватиме виставка до 12 вересня.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: