Дотримання карантинних вимог кожним жителем убезпечить Сумщину від «червоної» зони

14.08.2020

На цьому наголосила заступник голови Сумської облдержадміністрації Тетяна МИРОНЕНКО під час онлайн брифінгу на медіа-платформі «Вільна».

«На жаль, ситуація з коронавірусом не може вирішуватись тільки силами працівників медичної галузі, її подальший розвиток залежить від кожного з нас. Правильне носіння маски та дотримання соціальної дистанції не тільки врятують здоров’я, вони врятують життя», – зауважила Тетяна Мироненко та додала, що наразі Сумська область перебуває у «зеленій» зоні щодо поширення коронавірусної інфекції.

Заступник голови облдержадміністрації також нагадала, що з 1 вересня на Сумщині планують відкритися всі школи, однак, якщо епідемічна ситуація на території області не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закритися на карантин. Як відомо, закривати школи будуть тільки в районах «червоної» зони – де високий показник захворюваності на коронавірус, тому саме від жителів Сумщини залежить, яким буде 1 вересня у їхніх дітей.

Як відомо, за останній тиждень з 7 по 13 серпня на Сумщині зареєстровано 147 випадків захворювання на 13 адміністративних територіях області. Найбільше випадків у м. Суми – 81 (55%). Такі показники викликають велике занепокоєння, адже різке зростання може призвести до переходу до нової зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Нагадаємо, що для «помаранчевої» зони (+обмеження «жовтої»), забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; спортзали, фітнес-центри, заклади культури; прийом нових змін у дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів і не більше 100 людей.

Для «червоної» зони (+ обмеження «помаранчевої»), забороняється: робота громадського транспорту; відвідування закладів освіти; діяльність ТРЦ, кафе й ресторанів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: