На Сумщині дільничні затримали серійного дачного крадія

17.08.2020

Злодієм виявився 49-річний конотопчанин, який раніше вже мав проблеми із законом та відбував покарання за скоєння майнових злочинів, розбійних нападів тощо. І тепер йому знову доведеться постати перед судом.

Зловмисник збирався вже їхати геть з міста, коли його зустрів дільничний офіцер поліції. Знаючи про кримінальне минуле чоловіка та маючи достеменну інформацію, що саме він може бути причетним до крадіжок з дачних будинків, поліцейський запросив громадянина до відділу поліції для з’ясування всіх обставин. Однак той кинувся тікати. Дільничний за кількасот метрів наздогнав втікача і затримав.

Під час поверхневого огляду серед речей затриманого правоохоронці виявили кілька телефонів різних марок, сім-картки до них, особисті документи потерпілих від крадіжок громадян: пенсійні посвідчення, посвідчення учасника бойових дій тощо. Зрозумівши, що відпиратися марно, зловмисник зізнався у скоєному.

Правоохоронцям він пояснив, що впродовж кількох останніх місяців вчиняв крадіжки з садових будиночків у одному із дачних кооперативів на околиці міста. При цьому він не гребував нічим: брав телефони, гаманці, велосипеди. Викрадені гроші витрачав на власні потреби, а речі зберігав у себе, щоб збути пізніше.

«Наразі зловмисникові вже повідомлено про підозру у скоєнні шести крадіжок, — коментує ситуацію Олег Переход, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Конотопського відділу поліції. – Його дії слідчі кваліфікували за ч. 2 та ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена повторно та поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Правоохоронці також перевіряють його на причетність до скоєння інших аналогічних правопорушень».

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: