Кіберполіція зацікавилася сумськими студентами-айтішниками

17.08.2020

14 серпня у Сумському державному університеті відбулося підписання меморандуму про співпрацю та партнерство, що передбачає співробітництво сторін у сфері наукової, методичної, навчальної та інформаційної діяльності з питань протидії кіберзлочинності.

На зустрічі з нагоди підписання документу були присутні перший проректор СумДУ Василь Карпуша та представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України. У рамках меморандуму планується поглиблення співпраці між СумДУ та ДКП з метою підвищення ефективності протидії кіберзлочинності.

Зокрема, представник Департаменту кіберполіції висловив зацікавленість у фахівцях, які Сумський державний університет готує на факультеті електроніки та інформаційних технологій, зокрема, профільної спеціальності «Кібербезпека».

«Також Департамент готовий залучати до роботи студентів-практикантів і випускників інших спеціальностей – «Прикладна математика», «Комп’ютерні науки», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Мікро- та наносистемна техніка», «Електроніка», «Телекомунікації та радіотехніка», — повідомив в.о. декана факультету електроніки та інформаційних технологій Олексій Дрозденко.

Робота у рамках меморандуму передбачає розробку сумісних заходів (науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, тренінгів) з актуальних проблем кіберзлочинності, підвищення рівня професійних знань поліцейських, державних службовців та здобувачів вищої освіти, впровадження в освітній процес передового науково-професійного досвіду, ознайомлення студентів із завданнями і функціями ДКП в його підрозділах, організація і проведення виробничої і переддипломної практики, стажування із залученням працівників кіберполіції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: